שאלת המיליון – פסנתר אקוסטי או פסנתר חשמלי?
פסנתר אקוסטי (פסנתר קלאסי)...הוא כלי נגינה מלכותי ומהודר שבא לעולם בתחילת המאה ה-18.
זהו אחד מהכלים הכי חשובים ונחשקים בעולם המוזיקה שממלא את החלל בצליליו הצחים והמקוריים, אשר מופקים מהמערכת המכנית שלו- פטישים, מיתרים ותיבת תהודה.
עם השנים התפתח העולם המודרני ונוצר לנו את הפסנתר החשמלי, המכונה גם פסנתר אלקטרוני ופסנתר דיגיטלי.
כמו שניתן להבין כבר משמו- לפסנתר החשמלי אין מערכת מכאנית כמו זו של הפסנתר האקוסטי.
פסנתר חשמלי בנוי כך שיוכל לדמות צליל של פסנתר 'אמיתי' (אקוסטי).
כל הצלילים שמפיק הפסנתר החשמלי הם צלילים מוקלטים- וזה הוא בדיוק ההבדל המשמעותי שמשחק פה לטובת הפסנתר האקוסטי המקורי, המוכר והטוב.
אך אל לכם להתבלבל! עם השנים התפתח הפסנתר החשמלי בצורה יוצאת מן הכלל, והגיע לתוצאות מרשימות ברמה גבוהה ומקצועית יותר, כך שבדגמים הטובים של הפסנתרים החשמליים- רק אוזן מנוסה וחדה מאוד תבחין בהבדל.
הפסנתר החשמלי הוא כלי שהתפתח לרמות גבוהות מאד ועם שינויים רבים לאורך השנים, ולכן קיימים אין- ספור דגמים של פסנתרים חשמליים שונים המפיקים צליל דמוי פסנתר אקוסטי בצורות שונות.
כמו שכבר צוין, קיימים פסנתרים חשמליים המפיקים צליל שמתקרב מאוד לרמתו של פסנתר אקוסטי, ואף מצליחים לדמות אותו ברמה של כ 90%.
דוגמא לפסנתרים ברמה זו: KURZWEIL CUP2, Yamaha Clavinova CVP-605B, Roland LX-15.
בשנים האחרונות הפסנתרים החשמליים החלו להתחלק לשתי קבוצות עיקריות: פסנתרים חשמליים נייחים ופסנתרים חשמליים ניידים.
ההבדל העיקרי שבין שתי הקבוצות הוא כמובן -הניידות. הפסנתר הנייד מורכב מקלידים שעומדים על סטנד ופדלים שנמצאים על הרצפה ויכולים לזוז בחופשיות. פסנתרים ניידים הם יותר קלים במשקלם, נוחים לשינוע ומתאימים לאנשים שיש להם צורך בהזזה מתמדת של הפסנתר, לדוגמא אימונים בחדרי חזרות או נגנים שמופיעים במקומות שונים.
אך בהתאם גם העיצוב והמראה החיצוני של הפסנתר הנייד הרבה פחות דומה לפסנתר אקוסטי אמיתי, אשר נחשב לרהיט מהודר ומפואר לכל בית.
חשוב לציין, כי היום שמים דגש באשר לעיצוב הפסנתרים החשמליים הנייחים, אשר מגיעים עם רגליים מעץ מלא, מכסה ומנסים לחקות פסנתר אקוסטי גם מבחינת הסטייל והעיצוב.
בנוסף גם איכות הצליל של הפסנתר הנייח גבוהה מזו של הפסנתר החשמלי הנייד בצורה מורגשת ובולטת.
אז אילו יתרונות וחסרונות נוספים קיימים לפסנתר החשמלי לעומת הפסנתר האקוסטי?
1. 24 שעות ביממה: יש לכם שכנים קטנוניים שנחים כל היום וכל הלילה וצלילי הפסנתר שלכם לא ערב לאוזנם? יש לכם נטייה להתעורר בלילה ולנגן אבל אתם לא רוצים להעיר את כל המשפחה? הפתרון הוא פסנתר חשמלי.
בפסנתר החשמלי יש לכם אפשרות לשלוט בעוצמת הצלילים ואם גם זה לא מספיק אז מחברים אוזניות!
2. מחירים: פסנתרים אקוסטיים הם לרוב הרבה יותר יקרים, אבל שוב- הכל תלוי בדגם, בסוג ובאיכות.
3. יכולות אלקטרוניות: אי אפשר להתעלם מהיכולות של הפסנתר החשמלי ומהיתרון הגדול בעצם היותו חשמלי ולא אקוסטי: בפסנתרים חשמליים קיימות אופציות אלקטרוניות רבות כמו צלילים שונים, אפקטים, פיצול מקלדת, מקצבים, טיונרים מובנים, כרטיס זיכרון וכדומה.
אחת מהאופציות האלקטרוניות המשומשות ביותר היא הקלטה- אתם יכולים להקליט את עצמכם מנגנים ולאחר מכן להעביר את קבצי המוזיקה שאותם הקלטתם למחשב שלכם.
4. תחזוקה ואמינות: את הפסנתר האקוסטי יש לתחזק ע"י כיוון שנתי, בעוד שבפסנתר החשמלי אין מה לכוון. יש לזכור שהפסנתר האקוסטי והצלילים שהוא מפיק מושפעים גם ממזג האוויר ולכן מיקומו ליד חלונות או אוויר פתוח בעייתי, בעוד שבפסנתר החשמלי לא קיימות בעיות מסוג זה.
אז במה אתם בוחרים?
בואו להתייעץ איתנו, לקבל התאמה אישית וייעוץ מקצועי מדרגה ראשונה
באולמות התצוגה של Artstudio!