Menu
מה בעגלה

תאורת לד (LED) מקצועית

 תאורה נכונה ומתאימה היא תאורה מותאמת אישית למקום שאותו אתם רוצים להאיר ולאווירה שלו- מבחינת העוצמה, הגודל, הצבע והאיכות.

אנחנו בארט סטודיו עוסקים בתאורת לד מקצועית בלבד- אשר מתאימה לעיצוב במות, מסעדות, פאבים, הופעות, טקסים וכדומה.
במאמר זה נסביר על תאורת לד מקצועית, על הפנסים המובילים בשוק ועל סוגיהם השונים.

***בסוף המאמר תוכלו למצוא הסבר רחב ומפורט יותר על הלד (LED)***
 

סוגים של פנסי תאורה

  • תומס לד:  תומס לד אלו גופי תאורה פשוטים "מהדור הקודם". הם הופכים למיושנים יותר ויותר מיום ליום ומשום שהם כבר יצאו מהשוק החדש והאטרקטיבי ואנחנו בארט סטודיו לא עוסקים בהם, לא נרחיב עליהם.


     
  • פנסים חכמים: המכונים בשפה המקצועית "moving heads", הם פנסים שביכולתם לנוע בסיבוביות של 360 מעלות על צירם, להאיר בצבעים שונים, ליצור צורות ועוד תכונות רבות ואחרות, שהופכות את הפנס החכם לפנס "המושלם".


                                            


    פנס לדים (LED)
    פנס לדים הוא הפנס "החדש" אשר כרגע נמצא בפסגת טכנולוגיית התאורה. אחד מבין יתרונותיו העיקריים היא העובדה כי הוא אינו מתחמם, וצריכת החשמל שלו היא נמוכה מאוד, בניגוד לפנסי התומס ש"זוללים" הרבה חשמל.
    פנס הLED הוא הפנס המבוקש ביותר, ולכן נרחיב כעת על מאפייניו:

    1. מקור אור
    1.1. כמות לדים:
     הפנס מורכב מכמות מסוימת של לדים, אשר יכולה לנוע מכמות קטנה של 6 לדים ועד כמות גדולה כמו 54 ואף 70 לדים (כמובן שבמקרה של כמות קטנה, עדשות הלדים עצמן יהיו גדולות ורחבות יותר).
    (*קיים גם פנס LED עם עדשה אחת אשר מאיר בעוצמה גבוהה מאוד ומפזר את האור בצורה רחבה *)

    1.2. הספק הLED: לכל לד בתוך הפנס יש עוצמת הארה אשר נמדדת בוואטים. ההספקים הפופולאריים ביותר בפנס הLED.

ניקח לדוגמא פנס פופולרי בשוק התאורה כיום.
שם הפנס: PAR LIGHT 36*3W. זה הוא פנס בעל 36 לדים שלכל אחד מהם הספק של 3W:

                                                  

2. צבע פנסי LEDים מאירים בצבעים שונים.
פנסי הלד הפשוטים ביותר מכונים גם RGB LED. משמעות המילה RGB היא: RED-GREEN-BLUE. הצבעים: אדום, ירוק וכחול הם צבעי הבסיס של הפנס, ומשילובם של צבעים אלו, עם שינויים בפרופורציות ביניהם, נוצר מרחב צבעים גדול. בפנסי RGB ניתן להגיע לצבע לבן ע"י שילוב נכון ומדויק של שלושת הצבעים, אך האלטרנטיבה היא הוספת צבע לבן נקי, ולכן קיימים גם פנסי LED RGBW: אדום-ירוק-כחול-לבן, שנותנים גם צבע לבן נקי ועוצמתי, שאליו קשה להגיע בRGB. לכן אם יש לכם צורך בצבע לבן נקי ואיכותי עליכם לרכוש RGBW LED.

                                                            

חשוב להבהיר: פנסי RGB LED רגילים, הם פנסים שבהם לכל לד מבין הלדים של הפנס יש צבע אחד בלבד. (לדוגמא בפנס של 36pcs רגיל יהיו בדרך כלל 12 לדים אדומים, 12 לדים ירוקים ו12 לדים כחולים. הפרופורציה בין הצבעים משתנה מדגם לדגם).
אבל- קיימים פנסי LED שמכונים RGB 3 in 1 או RGBW 4 in 1, מה שאומר שכל לד בפנס יכול להאיר בכל אחד מהצבעים. עוצמת ההארה של פנסים כאלה תהיה גבוהה יותר, וכך גם מחירם.
 

3. חומר הגוף: גוף התאורה עצמו עשוי בדרך כלל או מפלסטיק או מאלומיניום. החומר שממנו עשוי הגוף הוא מאפיין משמעותי אשר משפיע על אורך חייו של גוף התאורה ומעיד על איכותו. כמובן שגוף תאורה העשוי מאלומיניום עדיף על הפלסטיק, הרי שהוא חזק ועמיד יותר, אך גופי תאורה מפלסטיק אמינים גם כן, ובחלק מהמקרים אולי עדיפים ומתאימים יותר למצב.

4. רגליים: לגוף התאורה יכולה להיות רגל השענה אחת, ויכולות להיות גם שתיים. עליכם לשקול את הצרכים שלכם- רגל אחת מיועדת לתלייה, ושתי רגליים מתאימות גם להעמדה.


                                                                              

 

שליטה ובקרה בתאורה

כמו שלציוד הגברה יש מיקסרים, כך גם לתאורה יש את מערכות השליטה והבקרה שלהן- מהפשוטות ביותר ועד מורכבות מאוד. לדוגמא, DMX Controller                                                                      



מהו לד LED?

המילה LED היא בעצם ראשי תיבות – "Light Emitting Diode" , שמשמעם- דיודה פולטת אור, דהיינו כאשר מועבר בלד זרם חשמלי הדיודה פולטת אנרגיה שמתפרשת בעיננו בצורת אור.

מבנו הפנימי של הלד (LED) הוא מעגל חשמלי שמורכב ממקור אנרגיה המספק זרם חשמלי ומדיודה. הדיודה בנויה מחיבור בין שני חומרים שונים בצורה שאותה שנהוג לכנות "צומת PN". P ו-N הן שתי אותיות שמייצגות את שני סוגי החומרים השונים שנפגשים בצומת. ל-P מטען חיובי עודף ול-N מטען שלילי עודף. לאלו מאיתנו שלמדו פיזיקה מעט, ידוע כי מטען חיובי (+) ומטען שלילי (-) נמשכים זה לזה ולכן כשP ו-N נפגשים בצומת ומתאחדים, נפלטת אנרגיה בצורת פוטונים, ונחשו מה? זה הוא האור!
תרשים – עקרון הפעולה של נורת LED:

                                                     

0